Kindertherapie en jongerentherapie

Kindertherapie en Jongerentherapie Gouda - Dennis Oosterwijk


Het kind staat centraal

Als ouder wil je graag dat je kind gezond en gelukkig opgroeit en je zult daar je uiterste best voor doen. Soms merk je dat je kind gedurende langere tijd niet lekker in zijn of haar vel zit. Je wilt je kind graag helpen, maar weet niet hoe. Ik kan hulp bieden aan zowel ouder als kind.

Als kindertherapeut werk ik met het kind door met het kind te praten en interactief te oefenen. Op die manier kan helder worden wat het kind als klacht ervaart en hoe het kind geholpen kan worden. Doel is dat het kind zich weer gelukkig voelt en op een prettige manier kan functioneren in het dagelijks leven, “dat het met je kind weer lekker gaat”. Uitgangspunten zijn het bevorderen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van het kind.

Het kind zelf staat centraal in de therapie: het kind weet vaak zelf het beste wat er aan de hand is. Ook weet het bewust of onbewust wat zijn of haar oplossing is. Als therapeut help ik het kind zich bewust te worden van nieuwe mogelijkheden of oplossingen voor zijn of haar probleem.

Kindertherapie

Welke problemen

Als kindertherapeut bekijk ik vanuit verschillende invalshoeken naar het kind en ga daarbij op zoek naar de mogelijke verklaring voor de problemen van het kind.
Voor welke problemen kun je hulp vragen voor jouw kind?

Bij problemen waarbij gevoelens en ervaringen in relatie met de omgeving een rol kunnen spelen, zoals:

  • sommige lichamelijke klachten, b.v. buikpijn, hoofdpijn, astmatische klachten of eczeem;
  • aangeleerde probleemgewoontes, zoals nagelbijten, duimzuigen, tandenknarsen;
  • gedragsproblemen zoals woedeaanvallen, stelen, liegen, gebrek aan concentratie;
  • ontwikkelingsproblemen zoals slaap-, eet- of zindelijkheidsproblemen, hechtingsproblematiek;
  • emotionele problemen zoals angsten, fobieën, traumaverwerking, rouwverwerking.

Mijn werkwijze is het meest geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud.

Wil je een afspraak maken? Neem even contact met me op.

Dennis Oosterwijk
Geregistreerd bij VBAG en RBCZErvaringen van cliënten:

Tamara, 11 jaar:
“Ik was eerst heel stil en was sacherijnig, en deed niet leuk tegen mijn moeder.

Met Dennis kon ik makkelijk praten (wat ik niet zo snel zeg!) Hij heeft me op een persoonlijke manier behandeld, en ook de oefeningen die we deden vond ik speciaal. Ik heb 5 keer met hem gepraat en toen voelde ik me helemaal gelukkig! Ik was niet meer zo stil en een leuke meid geworden, mijn sacherijnige gedrag was weg en mijn zelfrespect was terug.”

Bianca, 40 jaar, (moeder van Tamara):
“Tamara zag sinds haar vierde jaar “dingen” in haar kamer, en voelde zich onbegrepen op school omdat ze dacht dat alle kinderen dit hadden. Uit Jeugdzorg en een behandeling met een psychologe kwam niets uit.

Uiteindelijk kwamen we bij Dennis terecht, en we zagen het als de laatste strohalm. Tamara ging er onder dwang heen, onzeker en sacherijnig. Ze kwam na 1,5 uur met een voorzichtige glimlach naar buiten en vertelde in de auto dat ze eerst zenuwachtig was maar na 10 minuten voelde ze zich helemaal op haar gemak en begrepen.

Dennis had haar geleerd in zichzelf te kijken en dat had heel wat los gemaakt, waar wij over konden praten en dus klaarde heel erg de lucht. De volgende keer ging ze er al met een glimlach heen en na een uur kwam ze breed lachend naar buiten!!

Dit ging tot 5 keer aan toe zo door! Tamara had geleerd om alles een plekje te geven en hoe ze ermee om moest gaan.

Ze zit beter in haar vel en gaat nu ook vaker bij zichzelf te rade i.p.v meteen een ander de schuld geven. Dennis bedankt!”

sterren-5-score

Luke, 12 jaar, scholier:
“Ik kwam bij Dennis terecht omdat ik een probleem had met eten. Het probleem was ontstaan omdat ik in de auto een keer had gebraakt.

Daardoor kwam ik bij Dennis. Hij heeft me oefeningen gegeven zodat ik ermee om kan gaan. En dat gaat echt super goed. Hij is aardig en steunt je heel goed. Als ik niet bij Dennis was geweest dan was ik er niet zelf vanaf gekomen.”

Tini, moeder van Luke:
“Ik ben Tini de moeder van een zoon van 12 jaar. Toen hij 4 jaar was heeft hij een keer in de auto zo heftig gebraakt dat hij daar erg van geschrokken was. In de jaren daarna heeft hij een angst ontwikkeld om te braken en ziek te worden. Deze angsten kwamen steeds vaker achter elkaar wat hem op een gegeven moment ging belemmeren in zijn functioneren. Hij ging ook steeds vaker slecht eten.

Dit was voor mij de reden om in overleg met hem hulp te gaan zoeken. Via internet ben ik toen bij Dennis Oosterwijk terechtgekomen.

Het eerste telefoongesprek wat wij hadden stelde mij al erg gerust en op mijn gemak. Er kwam een kennismakingsgesprek met mijn zoon erbij en ik zag gelijk dat mijn zoon zich op zijn gemak voelde bij Dennis.

Hij heeft een aantal gesprekken gehad en nu heeft hij zijn angsten zo goed onder controle dat hij niet meer terug hoeft te komen.

Ik ben enorm blij dat hij mijn zoon zo goed heeft geholpen waardoor hij nu ook weer zekerder in het leven staat.”

sterren-5-score

Partner van:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Review:
De sfeer als je bij Dennis binnenkomt is erg relaxed en daardoor voel je je al snel op je gemak bij hem.

5 sterren score
psycholoog gouda Psycholoog Gouda
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Top